”Bella och Real” långfilmen visas 14 febr

CD konvolut (Design Kim Peratt)

CD konvolut (Design Kim Peratt)

Kärlek, frigörelse och fotboll är ingredienserna i långfilmen ”Bella och Real -the Movie” baserat på en verklighet som vi kanske blundar för.


Belönad kortfilm blev långfilm

Kortfilmen med samma namn belönades flera gånger, bland annat vinnare bland vinnare i 25 årsjubiléet på Sportfilmsfestivalen i italienska Palermo.

Fotboll är gränsöverskridande

Fotboll erbjuder en arena för möten över gränser. För tjejer har det varit en svårpasserad gräns och är så än idag på många håll.

Filmens handling

Filmen handlar om fotbollstränaren Olle som flyr en hopplös situation i sin lilla by på landet då han erbjuds att ta över ett invandrarlag. Han möter Bella en ung kurdisk kvinna som också hamnat i ett hopplöst läge med en omöjlig kärlek. Men det Olle och Bella har gemensamt är en passion för fotboll.

Skådespelare

Olleh Persson spelar tränaren i båda filmerna. Inga Landgré är hans mor i långfilmen. Shawbou Azrakhshi ersätter etablerade men nu vuxne Nisti Sterk som Bella. I rollistan för kortfilmen fanns flera etablerade skådespelare som Per Graffman och Per Morberg som nu övertagits av yngre och inte så etablerade. Här kan nämnas att filmen utspelar sig i två miljöer landet och storstaden. På landet har vi Olles tjej spelade av Helene Cederberg hennes son spelad av Mattias Paar och Olles närmaste vän spelad av Rainer Gerdes. Flera roller i staden görs av skådespelare med bakgrund i andra kulturer såsom Bellas far Kemal Görgü och mor Leila Haji. Se Roller.

Regissör och producent är Börje Peratt

– ”Vi fick manusstöd av filminstitutet, men trots mer eller mindre utlovat produktionsstöd fick långfilmen genomföras utan denna finansiering dock med en fantastisk insats av alla medverkande och med ett stort antal sponsorer där både kommuner, företag, organisationer, fotbollsföreningar och enskilda velat se filmen förverkligad.” Se gärna officiell hemsida: ”Bellas vänner”, Team

Medverkande från många håll


Ungdomar som deltog kom från olika förorter till Stockholm, Kista, Tensta, Solna, Täby, Danderyd, Vallentuna, Rydbo men också Nynäshamn, Uppland, Linköping och Örebro.

Det var en enorm uppställning och ett fantastiskt samarbete och många artiklar i press

Expressen: Hoppas bli filmstjärna

Alla hjärtans dag

Danderyds Kommun satsar nu på flera aktiviteter den 14 februari ”Alla hjärtans dag”. Bland annat visas filmen på Danderydsgården kl 18-19.30. (Tickster)

Citat från publik

Filmen blev då den premiärvisades mycket uppskattad och kom att ingå i ett projekt ”Fred börjar hemma” med stöd av Folke Bernadotteakademin.

…Filmen ”Bella och Real” var bra för att vara en svensk film och Louise började gråta, hehe. Elin http://imamess.bloggplatsen.se/

”så himla fin låt.. Tycker alla borde gå & se Bella och Real!” ✩ Louise Mårtensson

”Precis kommit hem från Premiären i Bollnäs. Vilken film.. enastående bra. Det viktigaste med filmen var att man fick uppleva budskapet från två kulturer. Stark, gripande och väldigt underhållande. En film som måste ses!!!” Kia Erdogan

”Såg Sverigepremiären i Bollnäs i helgen, och filmen lockade till både skratt och tårar! Den tar upp aktuella samhällsfrågor och bättrar på förståelsen för andra kulturer.” Linda Granberg

”… han som hade gjort filmen (Börje Peratt) var så gullig, han höll ett tal som nästan fick mig att fälla en liten tår! … för övrigt så var filmen jätte bra!…” Blogg http://evina.bubbleroom.se

”Filmen var otroligt bra! (Supriya Saxena)

”Ett stort tack för filmvisningen!… Ett bra budskap med filmen som jag känner är den primitiva syn på kvinnorollen som fortfarande finns kvar! Det vill säga att tjejer ska hålla sig borta från fotbollsplanen och hellre vara med i hejarklacken!…” (Vahid Ghaderi)

”Tack för en underbar film. Har bara en sak att säga Fantastisk Film.” Bassel Jowhara

Börje Peratt
Officiell hemsida

Pressrelease
”Bella & Real – The movie”: en film om rätten till sitt eget liv

Länkar


Kommunens satsning på alla hjärtans dag 14 februari:
Kärlekssången i Bella & Real : Jag vill vara
Trailer: Youtube
Officiell hemsida
Film Affischen
Biljettpris 50 kr. Förköp Tickster
Facebook

En reaktion på ””Bella och Real” långfilmen visas 14 febr

  1. Ping: Bella & Real långfilm 14/2 på Danderydsgården — Humanism & Kunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.