Bella & Real – The Movie, press

Bella & Real_Börje Peratt
Expressen: Hoppas bli filmstjärna

Titel: Bella & Real-The Movie

– Hellre fri i främmande land än fånge i sitt hem. –

Drama av Börje Peratt
– Baserad på sann historia –

Bella & Real-Trailer

Fotbollen, möjligheternas fält och mötesplats för alla kulturer.
Bella & Real är en film om en bortlovad brud, om omöjliga drömmar, om kärlekens och frihetens pris. Historien handlar om en kurdisk flicka och pojke och mötet med en svensk fotbollstränare från landet.

Historien i korthet
BELLA (Shawbou Azrakhshi) en ung kurdisk kvinna som älskar fotboll är kär i JOSÉ (Sia Ghaderi), en ung hemlös man i Stockholms förorter. Fotbollstränaren OLLE (Olleh Persson) lever med sin dominanta mor (Inga Landgré) i en stuga på en ö utanför Nynäshamn vid östersjökusten söder om Stockholm. Olle är kär i konstnärinnan LISA (Helene Cederberg) som bor i grannstugan.Olles mor gör allt för att binda Olle till sig. 17 år tidigare blåste kurdiska båtflyktingar iland på deras strand. SAMMI (Kemal Görgü) och FATI (Leila Haji) drog vidare mot storstan och fick barn, däribland Bella. Sammi startade med invandrarpappor från många andra länder fotbollslaget REAL SOLNA där ”gatpojken” José står i mål.
Kvar på Olles ö blev flyktingarna DANA och DELER som tog hand om idrottsplatsens kiosk. 17 år senare bor Olle fortfarande med sin mor. Det blev aldrig något seriöst med Lisa. När Olle plötsligt står utan jobb ordnar Dana och Deler så att Olle blir tränare för Sammis lag Real. Olle flyttar hemifrån, lämnar ön och kommer till storstan. Han möter de unga fotbollspelarna i Real, ett lag där alla vill spela center och papporna regerar. Sammis dotter Bella älskar fotboll och skulle vilja starta ett tjejlag. Men nu börjar hon bli giftasmogen och Sammi vill att hon ska förbereda sig för att bli ”kvinna”. Det löfte Sammi och hans vän tog med varandra då de stred i bergen i Kurdistan är heligt. De lovade varandra att deras förstfödda skulle gifta sig med varandra. 17 år senare ska löftet fullföljas. Bella vet inte om att hon är bortlovad. Hon är dessutom hopplöst förälskad i ”fel pojke”. Den hemlösa José. Olle hamnar mitt upp i ett kaos av viljor och ska försöka få ordning på ett lag som styrs av alla papporna. En dag då Bella kommer hem sitter det en främling i soffan, hennes blivande svärfar med en väska full med bröllopspresenter. Bella närmar sig alltmer katastrofens rand.

Börje Peratt
Officiell hemsida

Pressrelease
”Bella & Real – The movie”: en film om rätten till sitt eget liv
IMDb
SFI FilmdatabasMediedatabas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.